Påskens klassiker har flera tusen år på nacken
Dagens gravade lax har inte mycket gemensamt med den fisk som grävdes ner, insydd i sälskinn, för flera tusen år sedan. Numera är den en uppskattad rätt på påskbordet. Jens Linder berättar om bakgrunden och visar hur tekniken att grava kan användas på andra råvaror.
Dela artikeln
Taggar: påskens, klassiker, nacken
Läs vidare på Dagens NyheterRelaterade nyheter
- Chokladbad och hemligt språk – här görs påskens praliner
- Chokladbad och hemligt språk – här görs påskens praliner
- Påskens klassiker har flera tusen år på nacken
- Sjunkande drivmedelspriser inför påskens resor: ”Mer olja för varje krona”
- Påskens berättelser är allt från sorgliga till glädjefyllda – prästen Tua levandegör påsken för barn
Fler nyheternyheter
- Chokladbad och hemligt språk – här görs påskens praliner
- Chokladbad och hemligt språk – här görs påskens praliner
- Påskens klassiker har flera tusen år på nacken
- Sjunkande drivmedelspriser inför påskens resor: ”Mer olja för varje krona”
- Påskens berättelser är allt från sorgliga till glädjefyllda – prästen Tua levandegör påsken för barn